Kategorier
Information

Få råd til mere som studerende

Annonce

At være studerende er hårdt! Udover mange eksamener, afleveringer, fredagsbarer og meget andet man skal se til, så er pengene altid meget små. SU’en rækker ofte ikke til andet end ens husleje, og selv med studiejob, så er der ikke meget at gøre godt med, når alle regninger og studiebøger er betalt. Hvis man pludselig står med en stor udgift, så er man tit på den, da de færreste har en stor opsparing de bare kan tage af. Det er heller ikke alle, der har forældre der kan hjælpe dem. Derfor kan det være en rigtig god idé at købe nogle ting på afbetaling, så man ikke pludselig står med stort minus på kontoen.

Hvad kan man købe på afbetaling?

Man kan faktisk ofte købe det meste på afbetaling. Hvis du som studerende eksempelvis mangler en ny computer, kan det være en rigtig smart løsning at dele betalingen op i mindre bidder. Det gør, at du i stedet for at betale en stor udgift blot skal betale flere små. Selvom det er irriterende at have en ekstra udgift hver måned, er det bedre end at have en stor, og et minus der aldrig synes at forsvinde!

Er det en god idé at købe på afbetaling?

Det er det helt sikkert! Det er dog ikke alt man burde. Ting som er nødvendige for ens hverdag som studerende, såsom møbler, cykel og computer kan man uden dårlig samvittighed købe. Det er måske ikke så smart at købe et udklædningskostume på afbetaling, bare fordi man ville være supermand til en fest på universitetet! Det kan også være at du skal flytte og pludselig mangler møbler. Hvis du ikke ønsker genbrug, men derimod nye møbler, kan afbetaling også være en fornuftig løsning.

Hvilke konsekvenser har det at købe på afbetaling?

Så længe du overholder den aftale du har underskrevet, så vil der ikke komme nogen ekstra udgifter eller nogen grimme overraskelser. Hvis du derimod misligholder din aftale, så kan der komme renter og rykkere på beløbet, og så kan det hurtigt blive en noget anderledes aftale end den du indgik til at starte med. Derfor er det vigtigt ikke at misligholde sin aftale!

Er det nemt at betale tilbage?

Det er gjort meget nemt. De fleste tilbyder nemlig både at betale via Betalingsservice, med MobilePay eller med kreditkort. Det kan derfor ikke gøres nemmere at betale tilbage, og du skal blot fokusere på, hvilken metode du foretrækker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *