Fritidsjob Aalborg

Leder du efter et fritidsjob i Aalborg? Så kan vi hjælpe dig her! Vi har her samlet alle mulige slags fritidsjob, så du nemt og overskueligt kan finde dit drømmejob. Vi har alt lige fra fritidsjob under 18 år her i Aalborg, men vi har selvfølgelig også en kategori til dig, der er over 18 år, og leder efter et job ved siden af studierne.

Hvis du gerne vil tjene lidt ekstra ved siden af skolen og få noget vigtig erhvervserfaring, så er et fritidsjob helt oplagt til det! Det er nemlig aldrig en dårlig idé at få noget erhvervserfaring i en ung alder. Det er der faktisk mange virksomheder der på længere sigt ser rigtig positivt på. Så det vil helt sikkert gavne dig, når du engang skal ud på det ”rigtige” arbejdsmarked, hvis du har haft et fritidsjob, når du er under 18 år. Se mere her og gå på jagt efter de forskellige fritidsjob, vi har at tilbyde – og forhåbentlig kan du finde dit fremtidige job her!

Fritidsjob under 18 år

Du kan allerede som 13-årige så småt begynde at arbejde ved siden af skolen. Dog er der begrænsninger på, hvad du må lave, når du har arbejde som 13 til 15-årige – og dette er udelukkende for at beskytte dig. Du må udføre det, der hedder lettere arbejde, og dette kan for eksempel være et af de mest klassiske fritidsjob, såsom avis- og reklameomdeler. Hvis det måske ikke er lige noget for dig, så må du også gerne være kasseassistent i kiosker eller være bagerjomfru. Du kan også blive frugtplukker, men dette er dog mere et sæsonbetonet arbejde, hvor det oftest er i sommerferien, der er brug for dette. Så selvom du ikke er så gammel endnu, så er der altså stadig muligheder for at tjene nogle penge.

Et fritidsjob i Aalborg som 15-årig er der også masser af muligheder af. Så snart du er fyldt 15 år, så er der lidt flere jobmuligheder, du kan vælge imellem, da du må lave lidt mere, end du må som 13- og 14-årig. Du kan for eksempel være flaskedreng i et supermarked, men du må også arbejde på diverse spisesteder såsom caféer og restauranter, hvor du for eksempel skal være opvasker.

Der er altså fint med jobmuligheder, når du er under 18 år, og gerne vil have et fritidsjob.

Det skal du være opmærksom på, når du har et job som under 18-årige

Det er først og fremmest vigtigt at vide, at lige meget om du 13, 14 eller 15 år, så må dit arbejde ikke gå ud over din skolegang eller din sundhed – dette gælder faktisk helt frem til du er 18 år.

Når du er fyldt 15 år, og er gået ud af folkeskolen, så får du lidt flere muligheder at vælge i mellem, da du i princippet må udføre almindeligt erhvervsarbejde – dog må det stadig ikke være farligt arbejde.

Der er også regler i forhold til, hvor mange timer om ugen, du må arbejde. Her er der forskel på, om du stadig går i folkeskole eller ej, og selvfølgelig om du er over eller under 15 år. Hvis du er 13 til 14 år, så må du højst arbejde to timer på skoledage og syv timer på fridage. I skoleuger må du højst arbejde 12 timer pr. uge, og i skolefriuger så er der maks. 35 timer.

Hvis du er 15 år, og stadig går i folkeskolen, så må du på skoledage maks. arbejde to timer om dagen, og maks. otte timer på fridage. I skoleuger må du højst arbejde 12 timer om ugen, og i skolefriuger så må du højst arbejde 40 timer om ugen. Desuden må du ikke arbejde i tidsrummet fra kl. 20 til kl. 06.

Så snart du er 15 år og er gået ud af folkeskolen, så må du arbejde samme antal timer, som de i voksne i faget. Dog er det højst otte timer om dagen, og maks. 40 timer om ugen. Så der er stadig lidt begrænsninger på, selvom du får lov til at arbejde en del mere, end hvis du ikke har afsluttet folkeskolen.

Det er desuden altid en god idé at få udformet en ansættelseskontrakt. Faktisk hvis du arbejder otte timer om ugen i gennemsnit, så har du et krav på en. En ansættelseskontrakt skal blandt andet indeholde den overenskomst eller aftale, som du er ansat under, hvor du skal arbejde henne, hvor mange timer du skal arbejde, hvad du skal have i løn og meget mere.

Hvis du er i tvivl om din ansættelseskontrakt er korrekt lavet, eller generelt er tvivl om hvad du må og ikke må, når du er under 18 år og arbejder, så er det altid en god idé at spørge dine forældre til råds eller at blive medlem af en fagforening. En fagforening kan nemlig hjælpe dig, hvis du for eksempel skulle komme i knibe med din arbejdsplads.

Det kan måske være lidt af en jungle at finde rundt på arbejdsmarkedet, når du er under 18 år med alle de forskellige regler, der er. Men husk på, at selvom du måske synes, at nogle af disse regler ikke er så fede, så er de alle sammen med til at beskytte dig og sørge for, at du ikke bliver overbelastet. Der skulle jo nødigt ske dig noget, når du er på arbejde.

Fritidsjob over 18 år

Når du er over 18 år, så er der ikke længere begrænsninger på, hvad du må arbejde med. Hvis du leder efter et fritidsjob i Aalborg og er 18 år, så skal du være opmærksom på, at du skal lede efter det, der hedder et ’studiejob’. Et studiejob er mere eller mindre betegnelsen for et fritidsjob, når du er over 18 år. Grunden til, at det hedder dette, er, at et studiejob oftest har mere fokus på at være relevant for ens studie, end et fritidsjob har.  Du kan læse mere om studiejob, og hvordan det fungerer lige her.