Fritidsjob Randers

Er du under 18 år, og er du på udkig efter et fritidsjob i Randers? Så kan vi forhåbentlig hjælpe dig her! Hvis du er træt af at hele tiden spørge dine forældre om penge, hvorfor så ikke få et fritidsjob, så du kan tjene dine egne penge? Det vil både du og dine forældre garanteret blive glade for. Og udover at du tjener lidt penge, får du også noget erhvervserfaring – hvilket også altid er en fordel, når du engang bliver ældre. Så nu handler det bare om for dig at gå op jagt efter fritidsjobs i Randers – og forhåbentlig går der ikke længe før, du har drømmejobbet i hus!

Hvis du derimod er over 18 år, og leder efter et fritidsjob i Randers, vil vi råde dig til at se på kategorien studiejob i Randers. Her har vi nemlig samlet en masse studiejobs i Randers for dig, der er over 18 år.

Hvad er et fritidsjob?

Et fritidsjob er i bund og grund bare et job, du passer, når du har fået fri fra skole – deraf navnet fritidsjob. Du kan få et fritidsjob i mange forskellige brancher. Du kan for eksempel være flaskedreng i et supermarked, du kan være avisbud, du kan arbejde i en stald og sørge for, at den er ren, og du kan være piccoline på et kontor. Mulighederne er altså mange, så det er helt op til dig selv, hvad du synes, er mest spændende at arbejde med.

Et fritidsjob er ikke bare en god mulighed for at tjene lidt lommepenge, men det er også en god mulighed for at få noget erhvervserfaring. Det kan godt være, at du ikke tænker, at det er det vigtigste lige nu, men tro os, når du bliver ældre, bliver din kommende arbejdsgiver glad for, at du allerede har noget erhvervserfaring. Også selvom det ikke er samme branche, arbejdet er i, så viser det, at du har haft et job som ung, at du kan finde ud af at tage ansvar og passe et job. Så der er mange fordele ved at have et fritidsjob som ung.

Hvor gammel skal jeg være for at få et fritidsjob?

Allerede fra du er 13 år gammel, kan du få et fritidsjob i Danmark. Der er dog begrænsninger på, hvad du må arbejde med. Dette gælder for alle unge 18 år – der er altså forskellige begrænsninger på alt afhængig af, hvor gammel du er.

Er du 14 eller 15 år gammel og leder efter et fritidsjob i Randers, må du altså arbejde med lidt mere, end du må som 13-årig. Men vi vil komme lidt mere end på, hvad du må og ikke må arbejde med i forhold til din alder i næste afsnit.

Hvilke regler skal jeg og min kommende arbejdsgiver følge?

Som sagt er det forskelligt, hvad du må arbejde med alt afhængig af, hvor gammel du er, men også om du er underlagt undervisningspligten – altså om du har afsluttet grundskolen eller ej. Der er dog nogle generelle regler, der gælder for alle under 18 år, og dem får du lige her:

 • Du har ret til at få en grundig oplæring på dit nye arbejde.
 • Hvis du skal have noget specielt arbejdstøj, udstyr eller sko skal din arbejdsgiver betale for dette.
 • Hvis du skal løfte ting, må du ikke gentange gange løfte ting over 12 kg. (hvilket svarer til en ølkasse med tomme flasker i). Dog må du gerne, hvis forholdene er rigtige, løfte op til 25 kg. For at forholdene er rigtige, betyder det, at du skal have den rette løftehøjde, hvilket svarer til fra midt på låret og op til albuehøjde.
 • Du må ikke arbejde med farlige kemikalier og stoffer. Du kan kende dem på deres orange advarselsmærker.
 • Steder som for eksempel grillbarer, tankstationer og bagerier er steder, der anses for at have høj risiko for røveri. Her skal du arbejde med en kollega over 18 år i tidsrummene fra kl. 18 til kl. 06 i hverdage og mellem kl. 14 og kl. 06 i weekender.

Hvis du er under 15 år, skal du og din arbejdsgiver, udover de ovenstående regler, også følge disse regler:

 • Du må ikke have et fritidsjob uden dine forældre ved det, så det er vigtigt at snakke med dem om det.
 • Hvis du stadig går i skole, må du højst arbejde to timer en skoledag, og i weekender må du højst arbejde syv timer dagligt.
 • I løbet af uge hvor du har undervisning i skolen, må du højst arbejde 12 timer.
 • I løbet af en uge hvor du har ferie, må du højst arbejde 35 timer.
 • Du må ikke arbejde alene i tidsrummet fra kl. 20 til kl. 06.
 • Hvis der er farlige maskiner på din arbejdsplads, må du ikke arbejde med dem eller i nærheden af dem. Du må dog godt arbejde med ting som for eksempel en støvsuger eller kopimaskine.

Hvis du er mellem 15 og 18 år, er reglerne forskellige alt afhængig af, om du gået ud af grundskolen eller ej. Hvis du stadig er underlagt undervisningspligten, gælder følgende regler:

 • På skoledage må du højst arbejde to timer om dagen, og i weekender må du arbejde højst otte timer.
 • I løbet af en skoleuge må du højst arbejde 12 timer.
 • Hvis du har ferie, må du højst arbejde 40 timer på en uge.
 • Du må ikke arbejde alene fra kl. 20 til kl. 06.

Hvis du ikke længere er underlagt undervisningspligten og dermed er gået ud af grundskolen, så gælder følgende regler:

 • Du må højst arbejde otte timer på en dag.
 • På en uge må du højst arbejde 40 timer.
 • Som udgangspunkt må du ikke arbejde alene fra kl. 20 til kl. 06.
 • Hvis du arbejder på et kontor, butik eller lignende steder, må du ikke arbejde i tidsrummet fra kl. 22 til kl. 06.
 • Hvis dit arbejde er på et hotel, café eller lignende, må du ikke arbejde fra kl. 24 til kl. 06.
 • I forhold til maskiner må du godt arbejde med dem, hvis de er afskærmede sådan, at du ikke kan komme i berøring med de bearbejdede dele.