Fritidsjob Roskilde

Søger du et fritidsjob i Roskilde? Så er der hjælp af hente her! Vi har på denne side gjort det nemmere og mere overskueligt for dig, der leder efter et fritidsjob i Roskilde. Du har nemlig her mulighed for at se et stort udvalg af forskellige jobopslag samt læse lidt mere om, hvad det vil sige at have et fritidsjob i Roskilde.

Vi har både samlet fritidsjob til dig under 18 år og fritidsjob til dig over 18 år. Arbejdsgivere er nemlig både på udkig efter dig over 18 år, der kan have mere ansvar på en arbejdsplads, og dig under 18 år, som kan hjælpe med lettere arbejde og små opgaver. Uanset hvor gammel du er, er det aldrig en dum ide at have et fritidsjob ved siden af skolen er studiet. Et fritidsjob er en super smart måde at optjene lidt ekstra på bankkontoen. Derudover har du også muligheden for at vise, hvad du dur til og, at du kan tage ansvar for dig selv, andre og en arbejdsplads. Der ses der kun positivt på, at man allerede har søgt udfordringer og erhvervserfaring i en tidlig alder.

Vi håber, at du finder siden hjælpsom. God fornøjelse med jobsøgningen!

Hvad vil det sige at have et fritidsjob i Roskilde?

Et fritidsjob betyder blot at du har et job, som du passer i din fritids efter skolen. Det kan altså være et par timer efter skole én enkelt dag, et par dage i ugen eller måske også i weekenderne. Det kan variere meget alt efter hvor, du får arbejde, og hvor gammel du er. Gældende for hele Danmark er, at du må begynde at arbejde fra du er fyldt 13 år. Når du flyder 13 år, er du godkendt til at udføre det, der hedder lettere arbejde. Når du så fylder 15 år, må du lidt mere, og kan altså søge lidt flere steder. Når du endelig fylder 18 år, har du stort set uendelige muligheder – både i forhold til steder, du kan arbejde, og hvad du må arbejde med. De forskellige regler der binder sig op på din alder, kan du læsere mere om herunder.

Fritidsjob under 18 år i Roskilde – hvilke regler gælder?

Roskilde er en stor by, hvorfor der er mange muligheder for at finde et godt fritidsjob. Når du er under 18 år og søger fritidsjob i Roskilde er der nogle generelle regler, du skal være opmærksom på.

 • Du må ikke arbejde alene i tidsrummet 18.00-06-00 og i weekenderne mellem 14.00-06.00, hvis du er under 18 år. Får du eksempelvist job i et storcenter som RO’s torv, hvor en vagt hele tiden er til stede i centret, må du gerne være alene indtil kl 20.00.
 • Du må ikke have lov til at løfte mere end 12 kg.
 • Du må heller ikke arbejde med farlige produkter eller giftige produkter med kemikalier i. Hvis der er tydelige faremærker på produktet, så må du altså ikke have lov at bruge det.
 • Stort set de fleste maskiner, må du heller ikke have lov at benytte.
 • På en almindelig skoleuge, må du ikke have lov til at arbejde mere end 12 timer.

Hvilke fritidsjobs kan man få i Roskilde?

Der er lidt forskel på hvilke typer af fritidsjob, du kan få, alt efter hvor gammel du er. Er du mellem 13 og 15 år, så har vi listet nogle eksempler på nogle jobs, du kan få i Roskilde og omegn:

 • Du kan gå med aviser eller reklamer i det område, hvor du bor.
 • Du har lov til at arbejde på mindre arbejdspladser, som hos en bager eller i en kiosk.
 • Du har også mulighed for mere sæsonbetonet jobs. Det er et fritidsjob, du måske kan have i sommerferien. Det kan eksempelvist være som frugtplukker.
 • Er du vild med dyr, kan du også få mulighed for at hjælpe på en rideskole med at fodre heste. Måske være hundelufter for din nabo eller hjælpe til på et landbrug.

Når du er fyldt 15 år, har du mulighed for at få lidt flere jobs. Du kan naturligvis også søge de samme jobs, som står her ovenfor. Derudover kan du nu også søge disse steder:

 • Du kan eksempelvist få job i en af de mange butikker, der ligger i RO’s torv eller i byens gågade.
 • Du har også lov til at søge job på en af byens mange cafeer, restauranter og spisesteder.
 • Du kan også hjælpe til på et lager med at pakke og sende varer.
 • Derudover søger de også ofte unge under 18 år i dagligvarebutikker. Her kan du komme til at sidde ved kassen eller hjælpe med at sætte vare på plads.

Fritidsjob over 18 år i Roskilde

Er du fyldt 18 år, har du, som allerede nævnt, uendeligt med muligheder. Du har fortsat mulighed for at arbejde de samme steder, som de arbejdspladser, der er blevet listet ovenover. Her vil du ofte få mere ansvar og du må nu også få lov at stå alene i butikker samt løfte lidt mere. Er du i gang med et studie, har du altså også mulighed for at søge et studiejob i Roskilde. Et studiejob vil til forskel fra et fritidsjob som regel have mere relevans for det studie, du læser på. Roskilde er netop en stor studie-by og derfor oplagt at finde et studiejob i. Der er altså mange muligheder for dig som studerende også. Du har mulighed for at læse lidt mere om hvad et studiejob er, og søge forskellige stillinger i Roskilde lige her.