Praktikplads Aalborg

Skal du i praktik i Aalborg? Hvis svaret er ja, så kan du være heldig at finde din kommende praktikplads i Aalborg lige her. En praktikplads er en virkelig god måde at få afprøvet nogle af de ting, du har lært på studierne af i praksis. Det kan desuden også give en god indikation om, det nu er det, du virkelig gerne vil arbejde med.

Vi vil gerne gøre det nemt for dig, der søger praktikplads i Aalborg. Derfor har vi samlet en masse praktikpladser på denne side, så du nemt og overskueligt forhåbentlig kan finde frem til din drømmepraktikplads.

Hvis du dog er lidt i tvivl om, hvordan og hvorledes praktik fungerer, så har vi herunder svaret på nogle spørgsmål, som ofte kan poppe op, når folk skal i praktik.

Hvad er en praktikplads?

Et praktikophold går ud på, at du som studerende bliver ansat hos en virksomhed som praktikant. Dette er ofte gratis for virksomhederne, da den studerende oftest får SU under praktikopholdet. Formålet med en praktikplads er at træne faglige og personlige kompetencer. Det går altså kort sagt ud på at afprøve din viden du har fra uddannelsen af i praksis. Du kan igennem et praktikforløb også få undersøgt om dette specifikke job, eller bare branchen generelt, er noget for dig.

Igennem et praktikforløb får du udviklet dine egne faglige kompetencer, og du får også mulighederne for at skabe et godt og stærkt netværk, hvilket er rigtig vigtigt, hvis du engang står og skal søge nye jobmuligheder.

Hvornår er man i praktik?

I forhold til hvornår man er i praktik, så kan dette variere meget. Du kan allerede få en praktikplads i 9. klasse, eller sågar allerede i 8. klasse. Dette kaldes erhvervspraktik, og det har du faktisk ret til, hvis du går i 8. eller 9. klasse.

I forhold til studie praktikplads så er dette ofte et krav i forbindelse med ens studie. Der er mange erhvervsakademiske uddannelser, hvor praktik er et krav under uddannelsen – du kan altså ikke gennemføre uddannelsen medmindre du har haft et praktikophold.

Du kan også sagtens komme i praktik, hvis du går på universitetet. Dette er dog som oftest ikke et krav, og derfor skal du selv sørge for at få det organiseret, så det passer med din uddannelse. Oftest bliver du nødt til at forlænge din uddannelse, hvis du gerne vil i praktik, da du højst sandsynligt kommer til at bruge et semester på det.

Hvor lang tid er man i praktik?

Længden på et praktikophold varierer også meget. Hvis der er tale om erhvervspraktik, hvor du går i 8. eller 9. klasse, så er det en uge, du kan være i praktik. Du kan dog også vælge at tage kun tre eller fire dage – så længe det ikke overskrider en uge, så er det op til dig, hvor lang tid, du vil være i praktik.

I forhold til studie praktik så er det også forskelligt fra uddannelse til uddannelse. Dog er det oftest tre til seks måneder, du skal være i praktik. Der er dog nogle uddannelser, såsom for eksempel handelsøkonomen, hvor praktikken kan vare op til 11 måneder.

Praktik i Danmark eller udlandet?

Et praktikophold er ikke begrænset kun til Danmark. Der er også en masse muligheder for at søge praktik i udlandet. At tage et praktikophold i udlandet kan give dig nogle erfaringer, som du ikke kan få i Danmark. Du kan for eksempel lære en helt ny (forretnings)kultur at kende, hvilke mange arbejdsgivere ser positivt på. Du bliver desuden også styrket i et andet sprog, hvilket selvfølgelig også er en fordel. Hvis du vælger et praktikophold uden for Danmark, er der selvfølgelig også nogle ekstra ting, du skal være opmærksomme på i planlægningen, såsom for eksempel kost og logi. Dog er praktikvirksomhederne oftest behjælpelige med dette.

Det er dog helt op til dig og dine præferencer om du vil have et praktikophold i Danmark eller udlandet.

Hvad er forskellene på betalt og ikke-betalt praktik?

Der findes både betalt praktik, hvor praktikvirksomheden giver løn til praktikanten, men der findes også ikke-betalt praktik, hvor den studerende dog får SU, hvis denne selvfølgelig er berettiget til det.

Erhvervspraktikken i folkeskolen er ikke betalt, og da barnet er under 18 år, får han eller hun selvfølgelig heller ikke SU.

Når der er snak om praktik på videregående uddannelser, så kan der være forskel på lønnet praktik og ikke lønnet. Så snart du modtager løn fra dit praktiksted, skal du også være opmærksom på, at du ikke kan modtage SU samtidigt. Hvis du dog ikke modtager løn fra dit praktiksted, så er du berettiget til SU. Du må dog gerne modtage op til 3.000 kr. om måneden fra din praktikvirksomhed, selvom du samtidig modtager SU. Dette kaldes for en erkendtlighed, og det er en form for tak for ens indsats. Det er dog langt fra alle virksomheder, der giver dette, og det skal være noget du individuelt skal aftale med din praktikvirksomhed, hvis du skal få det.

Det er som sagt forskelligt på uddannelse til uddannelse, om du får løn eller SU, så det er meget vigtigt, at du er opmærksom på dette, inden du starter i praktik.

Hvad er fordelene ved at være i praktik?

Der er mange fordele ved at være i praktik. Nogle af disse er:

  • Du får afprøvet dine teoretiske færdigheder
  • Du får praksis og konkret erfaring
  • Du får indblik i om denne branche virkelig er noget for dig
  • Du får opbygget et helt nyt netværk
  • Du lærer om kultur og værdier i din praktikvirksomhed
  • Du lærer en helt ny arbejdsproces at kende

Dette er som sagt ikke alle fordelene ved at være i praktik – der findes mange flere. Så hvis du gerne vil vise, hvad du rent faktisk kan i virkeligheden og ikke bare på skolebænken, så er praktik helt sikkert en god idé. Det er bare at gå i gang med at finde det praktiksted, som matcher lige præcis dig – hvilket vi forhåbentlig kan hjælpe dig med, hvis du går på jagt på vores side!