Praktik Esbjerg

Går du på en videregående uddannelse? Eller måske i folkeskolen? Lige meget hvad din grund er til at søge en praktikplads i Esbjerg, så vil vi gerne hjælpe dig her! Et praktikophold er en gylden mulighed for at få afprøvet din viden af i praksis. Derfor vil vi så gerne hjælpe dig med at realisere dette, så derfor har vi samlet en masse virksomheder, som er interesseret i at have dig i praktik her i Esbjerg.

Nu gælder dig bare om for dig at gå jagt og finde din drømmepraktikplads. Held og lykke!

Hvis du dog er lidt i tvivl om, hvad praktik helt præcis er, hvornår du kan komme i det eller har andre spørgsmål vedrørende det, så har vi faktisk prøvet at besvare nogle af disse ofte spurgte spørgsmål lige herunder. Vi håber, at det er til en hjælp.

Hvad er en praktikplads?

En praktikplads er en tidsbegrænset periode, hvor du arbejder, som oftest ulønnet, hos en virksomhed. Selvom du ikke får løn, er du stadig på lige vilkår med de andre medarbejder. Dette betyder, at du kan få opgaver, som du skal løse i samarbejde med andre, men du kan også få opgaver du skal løse selvstændigt. Praktik er altså en rigtig god måde for at få afprøvet den viden, du har lært på studiet, af i praksis. Du kan også få en god idé om, at den branche virkelig er noget for dig. Derudover får du selvfølgelig også noget relevant erhvervserfaring, som helt sikkert vil gavne dig, når du er færdig med at studere og skal søge jobs efterfølgende.

Med hensyn til hvornår du kan komme i praktik, kan du faktisk allerede få en praktikplads i 9. klasse. Faktisk er det allerede en mulighed fra 6. klasse og til og med 10. klasse – i 8. og 9. har du retskrav på det. Så selvom din skole måske ikke reklamerer med det, har du ret til det i 8. og 9. klasse, hvis du ønsker dette. Erhvervspraktik er en god måde at finde ud af, hvad du gerne vil efter folkeskolen. Du kan komme i praktik i op til en uge hos en virksomhed, men du kan også vælge at være afsted i to eller tre dage, hvis du hellere ønsker det.

Du kan selvfølgelig også finde en praktikplads i forbindelse med dit studie. På nogle videregående uddannelser, såsom erhvervsakademiuddannelserne, er det faktisk obligatorisk at være i praktik i minimum tre måneder – og nogle gerne helt op til 10-11 måneder. Her kan du altså ikke bestå din uddannelse, med mindre du har gennemført et praktikophold.

Hvis du ikke går på en erhvervsakademiuddannelse, har du stadig mulighed for praktik. Hvis det er på bachelor niveau, er det ofte noget, du selv skal planlægge, da det ikke er en del af undervisningsplanen. Dette betyder dog også, at det kan være, at du bliver nødt til at forlænge dit studie, da du tager en del af undervisningen ud for at være i praktik. Dette er noget, du skal snakke med en studievejleder om.

Hvis du går på en kandidat, er der mange uddannelser, der kører med det, der hedder projektorienteret praktik. Her kan du vælge, om du bare vil forsætte med normal undervisning og de fag der er, eller om du vil i praktik, som så erstatter disse fag. Når et praktikophold skal erstatte nogen fag, som dine medstuderende så har, er der selvfølgelig nogle krav til din praktikvirksomhed. Praktikopholdet skal gerne kunne gøre op for de manglende fag. Men dette er noget, du kan få hjælp til at finde ud af sammen med en studievejleder.

Praktik i Danmark eller udlandet?

Der er jo ingen, der siger, at et praktikophold er begrænset til landets grænser. Det er jo muligt at du kan komme i praktik i udlandet. Her behøves det nødvendigvis heller ikke at være en udenlandsk virksomhed – der er mange danske virksomheder, som har afdelinger rundt omkring i verden. Så hvis du gerne vil udfordre dig selv lidt, men stadig gerne vil have lidt tryghed i form af en dansk virksomhed, er det bestemt en mulighed. Det er selvfølgelig også en mulighed, at du går hele vejen, og altså vælger en udenlandsk virksomhed.

Der er rigtig mange danske virksomheder, der ser meget positivt på det, hvis du har haft et praktikophold i udlandet. Dette gør de fordi, at de kan se, at du har for eksempel dine engelskkundskaber i orden, du har mod på at tage ansvar i et helt andet land og kultur, du lærer dette nye land og kultur, herunder arbejdskultur, at kende. Det er altså ting, som er eftertragtet i rigtig mange virksomheder.

Hvilke fordele er der ved praktik?

Du har nok allerede en fornemmelse af, at der er mange positive ting ved at komme i praktik. Vi vil dog gerne gøre det lidt nemmere for dig at indse, så derfor har vi opremset de største fordele ved at komme i praktik – både i indland og udland. Så kan du altid komme tilbage hertil, hvis du mangler lidt motivation en dag, hvor du sidder og skriver ansøgninger.

De største fordele ved at være i praktik er:

  • Du får afprøvet din viden fra studiet i praksis.
  • Du får noget relevant erhvervserfaring.
  • Du får opbygget et netværk, som du formentlig kan få gavn af senere i livet.
  • Du lærer en helt ny arbejdsproces at kende – ud og ind.
  • Du får lært om den branche, eller den del af branchen, som du er i praktik i, er noget for dig.
  • Hvis du tager et praktikophold i udlandet, lærer du et helt nyt land og dens (arbejdes)kultur at kende.
  • Du får et break fra skolebænken, og kommer ud på det rigtige arbejdsmarked for en stund.
  • Du får udviklet din viden og dine kompetencer.
  • Du finder ud af, hvad du kan tilbyde kommende arbejdsgivere.

Vi håber, at du er overbevist om, hvorfor et praktikophold er en god idé. Nu handler det bare om, at du kan komme i gang med at søge de praktikpladser, som du finder mest spændende. Held og lykke!