Studiejob Aalborg

Leder du efter i studiejob i Aalborg? Hvis svaret er ja, så er du kommet til den helt rette side! Et studiejob når du er over 18 år, er ikke altid lige let at finde frem til. Derfor vil vi gerne gøre det lettere for dig, og har samlet alle studiejob i Aalborg, hvor du skal være over 18 år. Det kan være alt lige fra et tjenerjob på en af dine yndlingscaféer, men det kan også være noget mere studierelevant, som for eksempel et IT studiejob her i Aalborg.

Mulighederne er mange, så det er bare med at gå på jagt efter dit nye drømmejob!

Hvad er et studiejob?

Et studiejob kan være mange forskellige ting alt afhængigt af, hvordan ens tilgang er til det.

Det kan være et direkte studierelevant til job, som giver dig erfaringer og viden omkring dit studie – og hvordan du kan bruge det rent praktisk. Dog kan det i lige så høj grad være et knap så studierelevant job, og har mere fokus på, at du kan supplere din SU med den løn, du får på jobbet. For det er nemlig ikke alle, der kan få det hele til at løbe rundt bare på SU. Især i storbyerne hvor huslejen ofte kan være ret høj, er det nærmest umuligt at overleve bare på SU. Derfor kan et job, studierelevant eller ej, betyde rigtig meget for ens økonomi.

I forhold til antal timer et studiejob er på, så varierer dette også meget. Det kan være alt lige fra 5 til 20 timer om ugen. Her er det meget op til dig selv, om hvor meget tid, du vil ligge i et job. Det kommer jo også an på, hvor meget tid ens studie tager – og hvordan du prioriterer det hele selvfølgelig. Er det et studie, hvor der er meget fokus på at læse inden hver forelæsning, så vil 20 timer højst sandsynligt være alt for meget. Hvis det derimod er et studie, hvor du måske ikke har så mange forelæsninger eller skal bruge så meget tid på forberedelser, så er 15 til 20 timer om ugen nok ikke helt umuligt.

Men som sagt er det helt op til dig og dine prioriteringer, hvor meget energi og tid du lægger i et studiejob. Jo mere studierelevant det er, jo mere tid har folk en tendens at bruge på det, da det også giver noget godt i den lange ende – nemlig masser af erfaring fra det virkelige arbejdsliv.

Hvorfor er et studiejob relevant?

Udover et studiejob kan være med til at gøre din bankdame eller bankmand lidt gladere hver måned, så er der også mange andre grunde til, hvorfor et studiejob er yderst relevant.

For det første så giver det en erfaring, som du bare ikke kan få på studiet. Lige meget hvor hårdt du studerer, og hvor dygtig du er på studiet, så er det lige meget, hvis du ikke kan finde ud af at bruge det i virkeligheden, når det gælder. Og her er et studiejob helt genialt. Her får du mulighed for at afprøve din teoriske viden i praksis. En ting mange virksomheder ser meget positivt på, efter du har endt din uddannelse og skal ud på den ”rigtige” arbejdsmarked. Det er nemlig bevist igennem utallige undersøgelser, at hvis du har haft et studierelevant job under din uddannelse, så styrker det dine jobmuligheder efterfølgende.

Der er desuden også gode muligheder for at blive på den arbejdsplads, du har haft studiejob i. Mange virksomheder er nemlig mere tilbøjelige til at beholde deres studiemedarbejdere efter endt uddannelse – hvis de selvfølgelig har gjort det godt. Her sparer virksomheden nemlig tid og energi på at skulle ud og finde en helt ny medarbejder og oplære denne – dette er jo allerede klaret, hvis de vælger dig, som i forvejen kender til alle tingene.

Hvor meget kan du tjene på et studiejob?

Det kan variere meget med hensyn til, hvor meget du kan tjene ved at have et job ved siden af studiet. Den typiske timeløn for en studiemedhjælper ligger dog på omkring 110-140 kr. i timen. Det er dog meget forskelligt fra branche til branche, hvad timelønnen ligger på, så du kan sagtens opleve noget andet end disse tal. I forhold til hvor meget du kan tjene, afhænger selvfølgelig også af, hvor mange timer du har – da langt de fleste studiejobber er timelønnet, så hedder det jo sig, at jo flere timer, jo mere i løn.

Hvad skal du være opmærksom på, når du har fået et studiejob?

Hvis du endelig har fået drømmestudiejobbet, så er det vigtigt at have styr på nogle praktiske ting. Det er nemlig vigtigt for dig at vide, hvad dine rettigheder for eksempel er. For selvom du ikke er fuldtidsansat eller er færdig med dit studie, så betyder det ikke, at du har ringere rettigheder end andre.

I forhold til lønnen så skal du være opmærksom på, at der er en grænse på, hvor meget du må tjene ved siden af din SU. Hvis du går over denne grænse, risikerer du, at du skal betale hele eller dele af din SU tilbage. Og det vil jo ikke være så fedt, vel? Hvor meget du må tjene ved siden af din SU og konsekvenserne af det, hvis du tjener for meget, kan du læse meget mere om på SU’s egen hjemmeside.

Udover det så er det super vigtigt, at du får en kontrakt. Hvis du arbejder over 8 timer om ugen i gennemsnit, så har du faktisk krav på en kontrakt. En kontrakt er vigtigt, da det er et skriftligt bevis på dine ansættelsesforhold. Uden dette så kan hverken du, eller din fremtidige arbejdsgiver, for eksempel bevise hvor meget du skal have i løn. Det er desuden vigtigt, at kontrakten underskrives af begge parter – en underskrift gør det nemlig bindende.

Hvis du er interesseret i at finde ud af hvad andre af dine rettigheder er, så er det altid en god idé at kontakte din fagforening.