Studiejob København

Er du studerende? Og leder efter et studiejob i København og hovedstadsområdet? Så kan vi forhåbentlig hjælpe dig her! Mange der bor i København og omegn kan synes, at det kan være svært at finde et job i København, da det er så stor efterspørgsel blandt studerende efter dette. Dog er det bare også oftest nødvendigt at have et job ved siden af studiet, da huslejen ofte kan være rigtig høj. Hvis du leder efter et studiejob, kan det måske hjælpe at prøve at tænke bredere end bare de mest kendte virksomheder. Hvis du går efter de lidt mindre virksomheder, så kan det være, at din chance bliver lidt større, da der måske ikke er lige så mange ansøgere.

Når du er over 18 år, så er det oplagt at finde et studiejob i København. Et job ved siden af studierne er nemlig yderst brugbart i din videre karriere, da fremtidige arbejdsgiver ser meget positivt på dette.

Vi har her samlet en masse studiejob i og omkring København, så du forhåbentlig så let som muligt kan finde dit fremtidige drømmejob ved siden af dit studie.

Hvad er et studiejob?

Et studiejob er kort sagt et job ved siden af ens studier. Betegnelsen bliver oftest brugt, når du er over 18 år og er på en videregående uddannelse. Det kan dog også bruges, hvis du stadig går i gymnasiet – det kan dog også betegnes som et fritidsjob.

Men navnet studiejob kommer af, at det er oftest, er et job der har en eller anden form for relevans for ens studie. Det er dog overhovedet ikke tilfældet ved alle studiejob. Du kan sagtens have et studiejob, som ikke har noget med dit studie at gøre, men omvendt kan du også sagtens have et studiejob, som er yderst relevant for dit studie.

Et studiejob er altså en god måde at få suppleret din månedlige SU, men også en rigtig god måde at få noget erhvervserfaring inden det ”rigtige” arbejdsmarked kalder.

I hvilke brancher kan du få et studiejob?

Der findes mange forskellige brancher, som du kan finde et job i. Det kommer jo også an på, om du vil have det studierelevant eller ej. Hvis du for eksempel studerer noget inden for IT, så vil et studiejob i København inden for denne branche jo være oplagt. Det samme gør sig gældende, hvis du studerer noget inden for kommunikationsverden – her er der også masser af muligheder at finde studiejobs indenfor dette område.

Det er selvfølgelig også muligt at vælge noget, der ikke er lige så studierelevant. Det kan for eksempel være et job på en af Københavns mange caféer. Her er der tit længere åbningstider i forhold til normale kontortider, og dermed kan du oftest få en masse aftentimer – hvilket så betyder, at dine arbejdstimer ikke kommer til at ligge i tiden, når der er forelæsninger, som kontorjobs for eksempel godt kan gøre.

 

Hvad kan du få i løn for et studiejob, og hvor mange timer kan du få?

Lønnen kan variere meget alt afhængigt af hvor du arbejder. Men da studiejob oftest er for folk over 18 år, så afspejler dette sig meget i lønnen. Lønniveauet ligger derfor oftest på mellem 120 og 150 kr. i timen. Men som sagt så er dette meget forskelligt fra branche til branche, og om hvorvidt din kommende arbejdsgiver har overenskomst eller ej, spiler også tit en rolle i lønniveauet.

Det kommer selvfølgelig også helt an på, hvor mange timer du vil arbejde, i forhold til hvor meget du kan tjene. Jo flere timer du arbejder, jo flere penge får du jo også. Du skal dog først og fremmest gøre op med dig selv om, hvor meget tid du vil bruge på arbejde, og hvor meget tid du vil bruge på studiet. Er det et meget tidskrævende studie, hvor du skal forberede dig meget? Så skal du nok overveje, at dit job ikke skal være meget over 5-10 timer om ugen. Hvis du dog modsat går på et studie, hvor der ikke er lige så meget forberedelse, så kan du højst sandsynligvis godt klare et studiejob på mellem 10 og 15 timer om ugen. Men som sagt er det helt op til dig, hvor meget du vil arbejde. Du skal jo allerhelst gerne kunne holde til begge ting i længden, så du får mest muligt ud af det.

Hvorfor er et studiejob relevant?

Et studiejob er relevant, da det giver dig noget erhvervserfaring – hvilket uden tvivl vil komme dog til gode, når du engang er færdig med studierne, og du skal ud og finde et job. Det er nemlig bevist op til flere gange, at arbejdsgiver foretrækker folk, der har haft et studierelevant job – og derfor allerede har fået et indblik i, hvordan branchen fungerer. Et studiejob er altså en gylden mulighed for allerede under studiet at finde ud af, hvordan din fremtidige branche fungerer rent erhvervsmæssigt. Du kan lære en helt masse ting, som du bare ikke kan lære, hvis du sidder og læser i en bog – derfor er et studiejob så yderst relevant for dig.

Det er desuden en rigtig god måde at få opbygget sit netværk på. Et godt netværk er guld værd, da du igennem det, har en stor chance for at finde dit fremtidige job efter endt studie. Her har flere undersøgelser også vist, at flere og flere får jobs igennem deres netværk. Så det er altså en helt oplagt mulighed, at du under dit studiejob får opbygget dig nogle gode og brugbare kontakter, som du vil forhåbentlig kunne få hjælp af, når du er færdig med studiet.

Så hvis du får et job under studierne, og især hvis det er studierelevant, står du altså rigtig stærk, når du er færdiguddannet og skal til at ud på arbejdsmarkedet. Du har altså nogle fordele, som dem der ikke har haft et studiejob, ikke har, hvilket du selvfølgelig bare skal udnytte og være glad for. Det kan altså uden tvivl betale sig at have et studiejob.